Skip to main content

Που σου Νέφκω, τι Γράφεις; Σχετικά με το Άρθρο της Σημερινής για το Ως Δαμέ!

 Έφκαλεν έναν ανώνυμον άρθρον η Σημερινή πριν την δεύτερην πορείαν ‘Ως Δαμέ’, παρουσιάζοντας το ως ‘ανάλυση’ των ομάδων που οργανώνουν την διαμαρτυρίαν, πάνω κάτω προσπαθώντας να μας πείσει ότι που πίσω που την διαμαρτυρίαν εν το ΑΚΕΛ. Προφανώς ήταν τόσον καλή η ανάλυση που ο αρθρογράφος του αρνήθηκεν να βάλει το όνομαν του πάνω. Πολλές εγελάσαμεν, κάποιες ενευριάσαν, τζιαι επροσπεράσαμεν το.

Μιας τζιαι αρκέψεν πλέον να σφάζεται η Σημερινή με την Χαραυγή (λύστε το μόνοι σας παιθκιά), είπα τζιαιγώ να κάμμω έτσι μιαν σύντομην σούμμαν του πόσον μεγάλη πατάτα εν η ‘ανάλυση’ της Σημερινής. Για τους σκοπούς μας θα χρησιμοποιήσουμεν το original άρθρο της Σημερινής, το οποίο έχει διασωθεί δαμέ για πάντα στο internet, μιας τζιαι εκάμαν κάτι μικροαλλαγές μετέπειτα (τα γραμματικά λάθη εφίαν σας πάντως κοπέλια).

"Στην προηγούμενη ανακοίνωση τους σημείωσαν «οι κινητοποιήσεις έχουν ξεκάθαρο αντιφασιστικό και ταξικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου εθνικιστικά και θρησκευτικά σύμβολα και συνθήματα δεν είναι ευπρόσδεκτα», δίνοντας έτσι το ακροαριστερό πολιτικό τους στίγμα και αποκλείοντας την συμμετοχή ευρύτερων στρωμάτων του λαού που έχουν αγανακτήσει με την διαφθορά, τα περιοριστικά διατάγματα και την οικονομική κρίση."

Μα μια πολιτική πορεία που καλείται που πολιτικές ομάδες έσσιει τζιαι πολιτικό περιεχόμενο; Θεέ μου! Αν πάμεν σε πορείαν του ΔΗΣΥ με πανό του Μαρξ τζιαι του Λένιν εννα μας αφήσουν να τα κυματίζουμε φαντάζουμαι.

 

"Ήδη η στήριξη της διοργάνωσης από το ΑΚΕΛ προκάλεσε την αντίδραση και τον προβληματισμό πολλών πολιτών στα μέσα δικτύωσης. Ήδη η Αλληλεγγύη μίλησε για «νεοφανείς επαναστάτες» πίσω από τους οποίους κρύβεται το ΑΚΕΛ, ενώ παρόμοιες υπόνοιες για τις σκοπιμότητες των διαδηλωτών άφησαν και η ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ."

Επροκάλεσεν τζιαι την αντίδραση των διοργανωτών φυσικά, αλλά επειδή εν συμφέρει εν το αναφέρνετε: 'Βλέπουμε ότι η κινητοποίηση έχει ήδη τεράστια απήχηση. Θεωρούμε κάθε αλληλέγγυο/α ευπρόσδεκτο/η. Καλούμε όμως οποιουσδήποτε πολιτικούς ή/και εκπροσώπους/υποψηφίους πολιτικών κομμάτων να μην επιχειρήσουν να καπηλευτούν την κινητοποίηση ούτε να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είναι πλέον ευπρόσδεκτοι/ες στην πορεία'. [1]

 

"Σε ένα από τα φυλλάδια τους [της Συσπείρωσης Ατάκτων] παρουσιάζονται οι ηγέτες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, Μακάριος και Γρίβας, να τους αφοδεύουν νυχτερίδες και από πίσω το κλειστό οδόφραγμα της οδού Λήδρας."

Έννεν φυλλάδιο. Εν cover περιοδικού. Γράφει το πάνω. Τεύχος 16. Περιοδικό Εντροπία.


"Στην ιστοσελίδα τους [της Συσπείρωσης Ατάκτων] διαφημίζουν πορείες της ΠΟΓΟ, γυναικείας οργάνωσης του ΑΚΕΛ, και της ΠΕΟ."

Τσου. Δεν διαφημίζουν πορείες της ΠΟΓΟ, ανακοινώσαν το 2017 ότι ήταν να λάβουν μέρος σε δικοινοτική δράση για την μέραν της γυναίκας που έκαμνε η ΠΟΓΟ μαζί με το TCEP.

 

"Τη στιγμή που η Κύπρος είναι υπό κατοχή και η Τουρκία συνεχίζει την βίαιη επεκτατική της πολιτική και τους πολέμους, η Συσπείρωση Ατάκτων καλεί σε μείωση των αμυντικών δαπανών."

Mon Dieu. Οι αντι-μιλιταριστές εν θέλουν περεταίρω δαπάνες για τον στρατό! Τι αποκάλυψη!

 

"Ομιλητές σε εκδήλωση της «Συσπείρωσης Ατάκτων» ήταν μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος των κομματικών μέσων του ΑΚΕΛ Μιχάλης Μιχαήλ, όπως ραδιόφωνο «Άστρα» και εφημερίδες «Χαραυγή» και «Γνώμη», καθώς και η Μάρω Εμμανουήλ που εμφανίζεται στη «Δέφτερη Ανάγνωση»."

Πράγματι. Επήεν επίσης ένας γλωσσολόγος, καμιά ντουζίνα ακαδημαϊκοί, κάτι παλιοί εξωκοινοβουλευτικοί αριστεροί τζιαι η Θύρα 9. Γενικά ήρτεν μέχρι τζιαι ο Κωστής που τα κάζ̆ια στο Αυτόνομο Σχολείο της Συσπείρωσης Ατάκτων, όπου γίνουνται παρουσιάσεις τζιαι συζητήσεις για ότι θέμα φανταστείς. Η συνωμοσία μεγαλώνει.

 

"Η ιστοσελίδα «Δέφτερη Ανάγνωση» διαφημίζει πολλές αυτές τις εκδηλώσεις και τις υποστηρίζει, καθώς πολλές εκδηλώσεις του ΑΚΕΛ."

Τζιαι τούτοι οι άνθρωποι λαλούν μας πως να γράφουμεν το ‘ως δαμέ’.


"Κατά το πρόσφατο παρελθόν αναμετάδωσε πολλές αναρτήσεις απευθείας από τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κατοχικού καθεστώτος."

Επόσταρεν tweets του Ακιντζί. Έκαμεν το τζιαι ο Πολίτης. Κάψετε τον.

 

"Η «Συσπείρωση» παρουσιάζει αρνητικά τις ειρηνικές διαδηλώσεις κατά της κατοχής και μνήμης των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, τους οποίους δολοφόνησαν με αστυνομική και στρατιωτική βία Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι το 1996, μαζί με ακροδεξιούς φασίστες Γκρίζους Λύκους."

Αχ τούτες οι ειρηνικές διαδηλώσεις. Θυμούμαι πόσον ειρηνικά κλείουν κάθε χρόνο με την βία παράνομα όποιο οδόφραγμα θέλουν, επειδή έτσι γουστάρουν.[2] [3]

 

"Τάσσονται επίσης υπέρ της άφιξης περισσότερων μεταναστών και προσφύγων"

Τάσσονται υπέρ της υποστήριξης μεταναστών τζιαι προσφύγων που έρκουνται στην Κύπρο. Μπορεί να εν δύσκολο να το καταλάβετε ρε σαΐνια της Σημερινής, αλλά κανένας εν σσιαίρεται που κόσμος αναγκάζεται να φέφκει που την χώραν του λόγο πολέμου ή οικονομικής εξαθλίωσης. I know, I know, δύσκολα πράματα.
For the record, η φωτογραφία που έβαλετε δαμέ έννεν της Συσπείρωσης Ατάκτων. Εν του Δράσυ-Eylem, δικοινοτικού αριστερού εκλογικού σχηματισμού που εκατέβηκε στις Ευρωεκλογές το 2014. Θα σας πω ένναν μυστικό. Επειδή μια φωτογραφία ανέβηκε στο facebook page μιας ομάδας, εν σημαίνει ότι εν τζιαι δική της. Υπάρχει τζιαι κάτι που κάμνουν οι ομάδες τούτες που ονομάζεται ενημέρωση. Ψάξετε το κάποτε, μπορεί να το εύρετε ενδιαφέρον σαν concept τζιαι να το εντάξετε τζιαι στην εφημερίδαν σας.

 

"Μια από τις πιο δραστήριες ομάδες πίσω από τις διαδηλώσεις είναι η «Αριστερή Κίνηση – Θέλουμε Ομοσπονδία». Κύριος στόχος της η επιβολή ομοσπονδίας στην Κύπρο."

Το ότι η «Αριστερή Κίνηση – Θέλουμε Ομοσπονδία» μπορεί να προσπαθεί να προωθήσει τζιαι να πείσει κόσμο να υποστηρίξει την ομοσπονδία εν σας επέρασεν που τον νουν α; Μες τον νουν σας ήρταν απευθείας τα kalashnikov.

 

"Η ΑΚΘΟ δεν παρουσιάζει την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ως «οδυνηρό συμβιβασμό» όπως όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οι οποίες πριν από την εισβολή διαφωνούσαν μαζί της, χαρακτηρίζοντάς την ως σχέδιο διχοτόμησης."

Ντροπή της ΑΚΘΟ που δεν δημιουργήθηκε που το 1973 για να κατηγορήσει την ομοσπονδία ως σχέδιο διχοτόμησης.


"Η ΑΚΘΟ στηρίζει με πάθος την ρατσιστική αυτή λύση αυτή που επέβαλε ο Ραούφ Ντενκτάς και βασίζεται στον φυλετικό διαχωρισμό Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων και στην διχοτόμηση μέσα από τα δύο κράτη υπό (συν)ομοσπονδιακή ομπρέλα. Δικαιολογεί την ΔΔΟ ως «ιδανική υπό τις περιστάσεις λύση»."

Άμαν είσαι αντικειμενικός δημοσιογράφος εν περνά ίχνος προσωπικών απόψεων στο άρθρο σου.


"Προβάλλει επίσης την απαίτηση για καθεστώς αντιρρησία συνείδησης της Εθνικής Φρουράς."

Υποστηρίζει το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης. Fun fact: Υπάρχει ήδη στους νόμους της Εθνικής Φρουράς!


"Προβάλλει επίσης τις δραστηριότητες των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ."

Προβάλλει τις ερωτήσεις που έθεσαν Κυπραίοι ευρωβουλευτές στην Ευρωπαϊκή Κομισιόν για το κλείσιμό τον οδοφραγμάτων που την Κυπριακή Δημοκρατία τον Φεβρουάριο του 2020. Τι να κάμουμεν, τζείνοι ερωτήσαν.


"Αποκαλούν υποτιμητικά «τουρτζίν» τον αντικατοχικό Τουρκοκύπριο ακτιβιστή Σενέρ Λεβέντ σε γελοιογραφίες τους διότι δεν ήταν υποψήφιος του ΑΚΕΛ. Ο Λεβέντ δέχθηκε αμέτρητες δολοφονικές επιθέσεις και το 2018 όχλος Τούρκων φασιστών επιτέθηκε στα γραφεία της εφημερίδας του με την κατοχικής ψευδοαστυνομία αδρανή."

Περιπέζουν τον Αναστασιάδη τζιαι το εθνικιστικόν του παρελθόν βάζοντας τον σε σατιρική γελοιογραφία-meme να αποκαλεί ‘τουρτζίν’ τον Λεβέντ, προσπαθώντας έτσι να αναδύξουν την υποκρισία του Αναστασιάδη σε σχέση με την ξαφνική αγάπη που δείχνει προς τον Σενέρ Λεβέντ. Εντάξει, εν περιμένουμε που τον ανώνυμο αρθρογράφο της Σημερινής να καταλάβει τζιαι που σάτιρα, δείχνουμε κατανόηση.

Fun fact: Ο χώρος εστήρικσεν τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης προς τον Σενέρ Λεβέντ έξω που τα γραφεία της εφημερίδας του (επήεν κόσμος τζιαμέ). Φαντάζουμαι ο ανώνυμος αρθρογράφος εν επήεν τζείντην μέραν ούτε καν μέχρι το οδόφραγμαν.

 

"Στο παρελθόν συμμετείχε σε δικοινοτικό φεστιβάλ πολιτισμού το οποίο διοργάνωσε το ΑΚΕΛ."

Πράγματι, άμαν προσπαθείς να πείσεις για κάτι, εν καλό να παένεις σε events να το προωθάς τζίολας.



"Εκδήλωση με συμμετοχή μέλους της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ."

Τζιαι με το Γρανάζι, εξωκοινοβουλευτική ομάδα της Λεμεσού, αλλά εν συμφέρει πολλά δαμέ, οπόταν πατούμεν skip.


"Η ανώνυμη «Αυλή»"

Έννεν ανώνυμη η ομάδα. Λαλούν την Αυλή.

 

"Τάσσεται κατά της εξόρυξης ορυκτών καυσίμων και κατά της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας."

Υπάρχει μια τάση στες οικολογικές οργανώσεις να μεν υποστηρίζονται μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ειδικά άμαν υπάρχει η πιθανότητα να διαλύσουν το οικοσύστημα ούλλης της ανατολικής μεσογείου. Για να μεν σας έρτει έτσι ξαφνικό τζιαι χάσουμεν σας, ενημερώνουμεν δαμέ επίσης ότι εν πολλογουστάρουν τζιαι τες μαζικές σφαγές αμπελοπουλιών.

 


"Τάσσεται επίσης κατά της διαφθοράς, αλλά μόνο όσον αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν επιδεικνύεται ανάλογος ζήλος για την διαφθορά στα κατεχόμενα, ούτε για την περιβαλλοντολογική καταστροφή που συντελείται εκεί."

Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε ότι δεν επιδεικνύεται ο ανάλογος ζήλος ούτε και για την διαφθορά στο Ουζμπεκιστάν.


"ένα από τα πανό τους δείχνει περιστέρι να αφοδεύει στην ελληνική και την τουρκική σημαία, δείγμα ρατσισμού τόσο κατά του ελληνικού και τουρκικού λαού."

α) Το πανό έννεν της Αυλής, έσσιει τζιαι 3-4 χρόνια που γυρίζει. β) Οι σημαίες κρατών για εθνικιστές αντιπροσωπεύουν έθνη, για τους υπόλοιπους μας αντιπροσωπεύουν κράτη (σόρρυ α), anyway, αλληλεγγύη στο τουρκικό έθνος. γ) Η φωτογραφία που έβαλεν ο ανώνυμος αρθρογράφος εν που δράση ελληνοκύπριων τζιαι τουρκοκύπριων ακτιβιστών στην νεκρή ζώνη κατά του Ερντογάν [4]. Oh my god, εν μας συμφέρει, φέφκουμεν το! Δημοσιογραφία, όι πελλάρες.

 

"όπως την «αντιρατσιστική διαδήλωση» της 31η Μαΐου 2020 όπου ακούστηκαν συνθήματα εμφύλιου διχασμού και βίας."

Άμαν λαλείς ότι το ‘τσακίστε τους φασίστες’ εν σύνθημα εμφύλιου διχασμού τζιαι βίας καταλάβουμεν τζιαι τι απόψεις έσσιει τζίνος που προσβάλλεται. Next.


"Αερικό...Έμβλημα τους η… σκούπα της μάγισσας"

Κάποτε βάλουμεν τζιαι τον μανδύαν του Δρακουμέλ. Μπουυυυ!


"Εκτός από την περιβαλλοντική τους δράση, συμμετέχουν και σε διαδηλώσεις υπέρ των μεταναστών. Ένα από τα συνθήματά τους αναφέρει «να κλείσουν όλες οι Πουρνάρες»."

Θεέ μου, τι βάρβαροι!

 

"Ήταν και αυτοί μαζί με τους πρώτους αρνητές των πρώτων μέτρων της κυβέρνησης για έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού. Καλούσαν σε παρουσία στην εκδήλωση στη Λήδρας στις 7 Μαρτίου 2020, πολιτικοποιώντας τα πρώτα μέτρα κλεισίματος των οδοφραγμάτων για αναχαίτηση του ιού με συνθήματα όμως «στεκόμαστε κατά του φόβου και της διχοτόμησης»."

Ναι, τα γνωστά μη-πολιτικοποιημένα μέτρα που ενώ εκλείσαν τα μισά οδοφράγματα, εκρατήσαν τα αεροδρόμια τζιαι τες μαρίνες ανοικτές χωρίς ελέγχους τζιαι αφήκαν τα νοσοκομεία παττησμένα. Μέτρα βγαλμένα από τα σπλάχνα του ορθολογισμού τζιαι της επιστήμης. Ειδικά τζείντα μαυροσάκκουλα που εφορούσαν οι νοσοκόμοι για να προστατευτούν. Ουπς, ο ιός ήρτεν που τα αεροδρόμια, ουπς τα δημόσια νοσοκομεία εν της διάλυσης. Μα πως θα εμπορούσαμεν να προβλέψουμεν τούντην εξέλιξην, είσσιεν κανέναν που εφώναζεν τον Φλεβάρη του '20 ότι η κυβέρνηση εν πιάνει μέτρα για τον ιόν αλλά απλά εκμεταλλεύκεται την κατάστασην; Oh wait..


"Το Αερικό τάσσεται επίσης κατά την εξόρυξης εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου αλλά και κατά των «συμμαχιών με τους ιμπεριαλιστές»"

Την ριζοσπαστικήν οικολογίαν εν την πολλοπιάνετε α.


"Την διαχείριση της πανδημίας την παρουσιάζουν ως «διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης και ταξικό πόλεμο», συνθήματα που παραπέμπουν σε μαρξιστική ιδεολογία."

Συνθήματα που παραπέμπουν σε αναρχική ιδεολογία. Ταξική πάλη = μαρξισμός, ταξικός πόλεμος = αναρχισμός. Συνήθως.


"Η αντικρατική και αντιαστυνομική ιδεολογία τους φαίνετα επίσης από διαφημιστικά φυλλάδια που έριξαν πριν από την εκδήλωση της 13ης Φεβρουαρίου που γράφουν «κάτω η αστυνομοκρατική διαχείριση» και «συλλογικούς αγώνες ενάντια στα κράτη», χωρίς να προτείνονται αντιμέτρα."

Εν υπάρχει ο όρος ‘αντιαστυνομική ιδεολογία’. Αν είσαι αντι-κρατιστής εν γουστάρεις τζιαι ιδιαίτερα την αστυνομία. Εν θα σας εξηγήσουμεν τωρά γιατί, ανοίξετε καμιάν μπροσούραν του Μπακούνιν. Επίσης, η Σπιριθκιά εν σύρνει διαφημιστικά φυλλάδια. Ο κύριος λόγος εν επειδή η Σπιριθκιά έννεν το Burger King. Σύρνει πολιτικά τρικάκια.

 

"Σε ένα σύνθημα τους που διαφημίζουν δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον δολοφόνο της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα."

Έννεν δικόν τους το σύνθημα πας το πανό, εν φωτογραφία που την Ελλάδα. Γράφει το πας το post που εβάλετε. Παιθκιά αρκέφκω τζιαι ανησυχώ για σας.



"Αν και διαφωνούν με τις μάσκες προστασίας για τον κορωνοϊό, μασκοφόρος της Σπιριθκιάς παρελαύνει"

Εν διαφωνούν με τες μάσκες προστασίας κατά του κορωνοϊού.


"Μέσα σε όλα αυτά, ανακατεύουν επίσης ζητήματα σεξουαλικότητας."

Oh my gosh, μια πολιτική ομάδα μπορεί να έσσιει θέσεις για πολλαπλά ζητήματα! Τι άλλον θα ακούσουμεν. Fun fact: Δαμέ η Σημερινή έβαλεν φωτογραφία περιοδικού που την Θεσσαλονίκη χωρίς να το αναφέρει πουθενά, αφήνοντας εμάς, τους φτωχούς αναγνώστες, να πιστεφκουμεν ότι εν της Σπιριθκιάς (εν shocking το cover). Δημοσιογραφία κυρίες και κύριοι.



"Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών[...] Δεν παρουσιάζεται ως ακροαριστερή ή αριστερή οργάνωση και τα συνθήματά της βρίσκουν σίγουρα απήχηση σε μεγάλο μέρος του κόσμου."

Πάντως άμμαν το γράφετε εσείς κάμνετε το να ακούεται λες τζιαι εν κάτι κακό. Επίσης, που ποδά το φέρνετε, που ποτζιεί το πάτε, το ‘ακροαριστερή’ πάλε ήβρετε τρόπο να το βάλετε.

 

"Antifa Λευkoşa. Οι γνωστοί «Antifa» της Λευκωσίας, που χρησιμοποιούν το τουρκικό όνομα της πρωτεύουσας"

Τσου. Συνδυάζουν το ελληνικό με το τουρκικό όνομα. Γιαφτόν τζιαι τα πρώτα 3 γράμματα εν στα ελληνικά. Antifa Λευ+koşa. Απλά πράματα.


"Για παράδειγμα, οι Antifa Αυστρίας δραστηριοποιούνται έντονα κατά των τουρκικού φασιστικού κινήματος των Γκρίζων Λύκων."

Πρώτον, άσχετον. Δεύτερον, τζιαι οι Antifa Λευkoşa εν εναντίον των Γκρίζων Λύκων. Γενικά υπάρχει μια έντονη τάση οι ομάδες antifa να εν εναντίον των εθνικιστικών ομάδων τζιαι του εθνικισμού γενικόττερα. Οι λόγοι εν φυσικά μυστήριοι. Ξέρω, δύσκολο να το καταλάβετε. Εν πειράζει. We live to learn, ανώνυμε αρθρογράφε της Σημερινής, we live to learn.


"Τάσσονται επίσης κατά της στράτευσης στην Εθνική Φρουρά και καλούν τους νέους να απαλλαγούν με συνθήματά τους σε δημόσιους χώρους."

Πράγματι, μια αντι-μιλιταριστική ομάδα εν εναντίον της στράτευσης, ειδικά της υποχρεωτικής. Οι οικολόγοι επίσης εν εναντίον της κοπής δέντρων τζιαι η Accept υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ+. Οι Χριστιανοί έχουν επίσης την τάση να πιστέφκουν στον Θεό.


"Παρά το ότι αντιμιλιταριστές όσον αφορά την Εθνική Φρουρά, οι «Antifa» αντιτίθενται στον αντικατοχικό αγώνα του κυπριακού λαού κατά του τουρκικού στρατού."

Το ότι νομίζετε ότι ήβρετε τζιαι αντίφαση έκαμεν πολλήν κόσμο να γελάσει.


Αυτή η στοχοποίηση και δαιμονοποίηση των εργαζομένων σε αστυνομία και στρατό ξεκίνησε πολύ πιο πριν, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο, όταν κυκλοφόρησαν στη Λευκωσία αφίσες μίσους κατά της ΜΜΑΔ και της ΕΦ, με αφορμή τις κοινές περιπολίες με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας. Οι αφίσες εικόνιζαν άνδρες της ΜΜΑΔ και έγραφαν «τούντες ροές ποιος εννά τες καθαρίσει;» με σαφή υπονοούμενα."

Ένεσσιει υπονοούμενα, ήταν ρητορική η ερώτηση. Την επόμενη φορά να γράψουμε ‘εγέμοσεν ο τόπος μπάτσους’ να το καταλαμβαίνουν τζιαι τα τούβλα.


"Υλικό τους (τα γνωστά «γλασέ φυλλάδια») βρέθηκαν στα σχολεία, όπου καλλιεργούσαν το μίσος κατά της Αστυνομίας ενώ σε βίντεο τους μιλούν για «αιώνιο αγώνα κατά της γριβικής νεολαίας»."

Keep sharing.

 

Οι δημόσιες τοποθετήσεις και τα φυλλάδια των «Antifa» χαρακτηρίζονται από μίσος και αφαιρούν την ανθρώπινη φύση και την ελευθερία των εχθρών τους, παρουσιάζοντάς τους περίπου ως στόχους που δικαιολογείται η επίθεση και η άσκηση βίας."

Τύφλα να ‘χει ο Heidegger. Παρεμπίπτοντος, το post που εβάλετε έννεν των Antifa Λευkoşa. Ξέρετε πως το ξέρω; Θα σας πω ένα μυστικό. Επειδή γράφει Antifa Cyprus που εν άλλο facebook page. 1+1=2, Λόλα να ένα μήλο, το τετράγωνο της υποτινούσης ενός ορθογώνιου τριγώνου ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο καθέτων πλευρών.

 

"Στους διοργανωτές του «Ως Δαμέ! Πορεία Σάββατο 20/2» συμπεριλαμβάνεται και το «Ως Δαμέ 13/02». Δηλαδή η προηγούμενη εκδήλωση είναι συνδιοργανώτρια στην επόμενη εκδήλωση ως «πολιτικός οργανισμός» (!)."

Ουάου! Ανακαλύψαμεν την τασσινόπιταν! Μπορεί να υπάρχει μια μεγάλη συνωμοσία πίσω που την πορείαν τζιαι τούτο να εν ένα που τα πολλά στοιχεία. Μπορεί επίσης όταν κάμνεις facebook event τζιαι περιορίζεις ποιος ποστάρει πάνω, να μπορούν να ποστάρουν μόνο όσα pages εν στην λίσταν διοργανωτών, με αποτέλεσμα να μπουν ούλλες οι ομάδες μαζί με το page του ‘Ως Δαμέ’ ως 'διοργανωτές' στο event, για να μπορεί το συντονιστικό να ποστάρει τες ανακοινώσεις του τζιαι η κάθε ομάδα ανεξάρτητα να μπορεί να ποστάρει τες δικές τις ανακοινώσεις. Eν θα μάθουμεν ποττέ.


"Το παρών της στην εκδήλωση θα δώσει και η Θύρα 9."

Omg, εννα σσιέσουμεν πάνω μας.


Υστερόγραφο 1: Φοβερή δουλεία παιθκιά, μπράβο. Όπως είπεν τζιαι ένας φίλος, εν μπορώ να πιστέψω τίποτε που τούτον το άρθρον, τζιαι εν έχω ιδέα ποιες εν τούτες οι ομάδες, αλλά κάμνει με να θέλω να μάθω παραπάνω για τούτες.

Υστερόγραφο 2: Όσα γραμματικά τζιαι συντακτικά λάθη τζιαι να έσσιει τούντο blog post, εν κουτσιούν μπροστά σε τζείνα που έσσιει το άρθρο-παρωδία της Σημερινής.


Ένας παράγοντας του χώρου.




 

 

Comments

Popular posts from this blog

Η Καταστολή της Δυνατότητας Εμφάνισης Κυπριακού Έθνους τον 19ο Αιώνα (2001) - Κείμενο Αντρέα Παναγιώτου

Κείμενο του Αντρέα Παναγιώτου που εκδόθηκε σε 2 μέρη στα τεύχη 22-23 (Απρίλη και Μάη) του περιοδικού Εξ Υπαρχής, το 2001. Το κείμενο μπορεί να εντοπιστεί πατώντας εδώ . Εναλλακτικά πατήστε το link: https://archive.org/download/katastoli_kipriakou_ethnous_19o_ewna_complete_2001/katastoli_kipriakou_ethnous_19o_ewna_complete_2001.pdf

Αναμένοντας την Ανοσία της Αγέλης: Παρερμηνείες και Ψευδαισθήσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία

Το ζήτημα του μαζικού εμβολιασμού έχει πλέον κυριαρχήσει σε κάθε συζήτηση σχετικά με την πανδημία στην Κυπριακή Δημοκρατία. Το επίπεδο και η ένταση της αντιμαχίας που εξελίσσεται από την αρχή του καλοκαιριού φαίνεται να καθιστά πλέον τον δημόσιο διάλογο σχεδόν αδύνατο. Κάθε αντίθετη άποψη επαναοριοθετείται μέσα από το πρίσμα της διαμάχης, κατανοείται ως ένα ακόμη επιχείρημα υπέρ ή κατά του εμβολιασμού, επικροτείται ή χλευάζεται αναλόγως ‘παρατάξεως’ και μετέπειτα ξεπερνιέται, με την μία ‘παράταξη’ να θεωρεί πως η εξέλιξη της πανδημίας και τα συσσωρευμένα δεδομένα σχετικά με αυτήν αντιστοιχούν στο γενικότερο, κυρίαρχο αφήγημα που επικρατεί στην Κύπρο, και την αντίθετη ‘παράταξη’ να παραμένει πεπεισμένη για τις διάφορες υποτιθέμενες συνωμοσίες τόσο γύρω από τα εμβόλια , όσο και γύρω από την πανδημία γενικότερα . Παρόλο τον ζήλο της συνεχιζόμενης αντιμαχίας, και οι δύο αυτές προσεγγίσεις-αφηγήσεις απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την πραγματικότητα, αναπαράγοντας καθημερινά μια σει

Some Key Websites for Accessing Reliable Information on the Israel-Gaza War (2023)

Associated Press: Having been awarded 58 Pulitzer Prizes, Associated Press remains one the leading news outlets in the English-speaking world, providing a steady and reliable flow of information. It occasionally also publishes a list of fake news surrounding a given ongoing topic, debunking each piece of misinformation by tracing its origin and clarifying the facts. Reuters: A media company whose reliability in reporting rivals that of Associated Press. Maintains stubbornly a neutral language in its reporting, avoids consciously sensationalism and biased language and aims contain in its reporting primarily facts. Reuters is behind a paywall, but its articles are reposted and are freely available on in-cyprus. Al Jazeera: Reliable network which tends to follow up on the stories it covers. As Al Jazeera is often portrayed as the definite source for information within left-leaning circles, It should be noted that as Al Jazeera is being funded primarily by the government of Qatar, it